Papa Franjo vjernike pozvao na globalnu molitvu

S novim papom – brojni noviteti u katoličkoj crkvi. Papa Franjo u nedjelju je rimokatolike uveo u prvi međunarodni “Sveti sat” – sat tijekom kojeg se vjernici diljem svijeta istovremeno mole za sve one koji su žrtve rata, radničkog ropstva, trgovine ljudima i ekonomske krize. “Sveti sat” održan je jučer od 17 do 18 sati prema lokalnom vremenu u Rimu, odnosno Vatikanu.

Papa je vjernike zamolio da mole na dvije nakane – prva je bila za sve one koji su žrtve rata, trgovine ljudima, droge i radničkog ropstva, kao i za nezaposlene, starce, migrante, beskućnike, zatvorenike te marginalizirane u društvu, dok se druga nakana odnosila na samu Crkvu – da bude bez ljage i mane, što je očita aluzija na brojne skandale koji su potresli katoličku crkvu u posljednje vrijeme, poput seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika, prenosi Reuters.

Iz Vatikana su izvijestili da je ovo “prvi put u povijesti Crkve” da je održana ovakva globalna molitva, a naveli su i kako je nemoguće procijeniti koliko je ljudi sudjelovalo u “Svetom satu”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...