Pas heroj: Kujica spasila život curicama i ostala bez njuške

Mješanka Kabang 2011. godine istrčala je pred motocikl u Zamboanga Cityju na Filipinima koji je išao ravno na kćer i nećakinju vlasnice. Motor ju je pregazio i promašio djevojčice. Kotač je kujici iščupao čeljust, no, zahvaljujući globalnoj akciji, život joj je spašen.

[pullquote align=”right”]Nevjerojatno je što je ovaj pas sve preživio. To je pravo čudo. Imat će očekivanih problema pri hranjenju, ali s oduševljenjem mogu reći da je Kabang i dalje jedan veseo i razigran pas, rekla je veterinarka[/pullquote]U akciji “Pomozimo Kabang” na internetu je prikupljeno oko 120.000 kuna, koliko je bilo potrebno da se psa s Filipina pošalje na operaciju u Kaliforniju. Veterinari su se nadali da će joj uspjeti rekonstruirati njušku, ali ipak nisu uspjeli.

No, izliječili su je od raka, koji je bio u nastajanju, uspjeli sanirati sve druge ozljede i u ponedjeljak su je pustili iz klinike.

– Nevjerojatno je što je ovaj pas sve preživio. To je pravo čudo. Imat će očekivanih problema pri hranjenju, ali s oduševljenjem mogu reći da je Kabang i dalje jedan veseo i razigran pas – rekla je veterinarka Gina Davis, čija klinika se brinula za psa.

Kabang je, do odlaska u SAD na liječenje, bila i ostala prava heroina na Filipinima. Svi su je prepoznavali po njušci, no rane od nesreće počele su se inficirati i liječenje joj je bilo prijeko potrebno.

 

Novac za Kabang se uplaćivao iz više od 20 zemalja

Veterinari na Filipinima nisu joj mogli pomoći pa je akciju “Pomozimo Kabang” pokrenula veterinarka iz SAD-a. Novac se uplaćivao iz više od 20 zemalja svijeta.

– Bila je u jako lošem stanju. Morali smo je operirati nekoliko puta, očistiti joj dišne putove i arterije i tek sad je spremna za oporavak – rekla je Davis.

Obitelj Bunggal našla je kujicu u rižinu polju. Otac ju je želio skuhati, no kći je molila da je ostavi na životu. Odužila joj se na najbolji mogući način…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...