Posjet izaslanstva države Minnesota Zadarskoj županiji

U organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Zadarskoj županiji je proteklih dana boravilo desetočlano izaslanstvo američke savezne države Minnesota koji su se na terenu upoznali s radom hitnih službi Zadarske županije (Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Hrvatskom gorskom službom spašavanja- stanicom Zadar, Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zadra i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje). Na čelu izaslanstva bio je ravnatelj Odjela za upravljanje hitnim intervencijama Grada Saint Paula Rick Larkin, koji je danas zahvalio na, kako je kazao, izuzetnoj dobrodošlici u Zadarskoj županiji i organizaciji pokaznih vježbi na terenu.

Naglasio je da su unatoč velikim kulturnim razlikama, veze između naših zemalja snažne između posla koji obavljaju liječnici, medicinske sestre i tehničko osoblje.

„Vraćamo se kući s novim saznanjima, a vama smo u uzvratnom susretu spremni pružiti stjecanje novih iskustava“, rekao je Rick Larkin i najavio daljnju suradnju na svim poljima o kojima su ovih dana razgovarali u Zadru, vezano uz rad hitnih službi.

Suradnja Republike Hrvatske i američke savezne države Minnesota traje od 1998.godine kada je ta američka država dodijeljena Hrvatskoj kao zemlja partner prilikom priprema za ulazak naše zemlje u NATO.

„Ta se suradnja pokazala iznimno dobrom na vojnom polju,ali i u dijelu civilnog sektora“, istaknuo je danas u Domu Zadarske županije Željko Muić,voditelj ekonomsko-financijskog poslovanja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije,i dodao da bi se ta suradnja trebala aktivno nastaviti i u dijelu koji se tiče hitnih službi, jer je cilj tog dijela, rekao je, postizanje vrhunskih standarda u zaštiti i spašavanju ljudi kao i u civilnoj zaštiti.

U Domu Županije izaslanstvo je primio zamjenik župana Božidar Longin sa suradnicima pročelnikom Upravnog odjela za razvoj i europske procese Davorom Lonićem i pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijom Marcelićem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...