Prvo uživanje u ljetu, pa ulazak u srednje škole

I školskoj je 2012./2013. godini došao kraj. Dok su se u atriju Osnovne škole Sukošan održavale posljednje pripreme za tradicionalnu priredbu »Adio školo«, oboružani brašnom i zviždaljkama, uz pjesmu, ples i skakutanje, osmaši su prodefilirali mjestom. Od brašna dobar dio Sukošana bio je sasvim bijel, naročito ispred Zadruge i autobusnog stajališta.

U oba osma razreda, razrednika Davorke Martinović i Vlade Dereha, u školskim klupama sjedio je ukupno 41 osmaš. Drugog dana mjeseca rujna u školskim klupama zamijenit će ih isto toliko prvašića, njih 41. U prvom razredu u Sukošanu bit će 29, a u Debeljaku 12 prvašića.

Prigodno su darivani najbolji učenici generacije: Lucija Sudinja, Božica Jerak, Monika Serdar-Petkovski i Marin Vrkić. Za izvrstan uspjeh na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika nagrađena je Sara Smolić, učenica 7. razreda, čija je mentorica Marija Smolić. Nagrade su, ističe Branimir Peričić, ravnatelj OŠ Sukošan, omogućili Općina Sukošan i Turistička zajednica.

Školsko zvonce je označilo završetak nastave i za sve druge učenike matične škole u Sukošanu i područne u Debeljaku i sve one koji nisu »pali na popravni«, poslali su na dugi ljetni, i najljepši odmor. Odahnuli su učenici, roditelji, ali i njihovi nastavnici.

A da ludijada osmaša u Sukošanu ipak ne prođe sasvim idealno i bez repova, pobrinulo se, ni krivo ni dužno, jedno školsko staklo. »Sram« ga bilo, nije izdržalo udare brašna ili nečeg drugog što se bacalo u školskom dvorištu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...