Pupić Bakrač istaknuo kandidaturu za direktora KK Zadra

Nezavisni gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač održao je danas konferenciju za novinare ispred dvorane Krešimira Ćosića, na kojoj je istaknuo svoju kandidaturu za direktora KK Zadra, uz objašnjenje kako više ne može sjediti skrštenih ruku gledajući dok se urušava ikona generacije Zadrana.

S obzirom na to da predstečajni postupak završava 17. kolovoza, njegovim završetkom gotovo je izvjesno gašenje KK Zadra. Ne možemo više čekati, moramo nešto poduzeti, ne možemo očekivati da će stanje riješiti ovi što dok pune svoje džepove izvikuju kako bi za Zadar dali sve, rekao je Pupić Bakrač.

Oni i njihova politika, u čijim je pandžama klub proteklih godina, uzrokovali su ovo stanje svojim lopovlukom i nesposobnošću. Simbol grada doveli su pred gašenje te je sasvim nerealno očekivati da će ti isti učiniti neke spasonosne poteze, dodao je.

Nastavljajući obraćenje okupljenim medijima, konstatirao je kako bi većinski vlasnici Kluba trebali biti građani i zadarski gospodarstvenici. Kako je dodao, poslove direktora kluba obaljivati će, ako osvoji povjerenje, volonterski.

Stvarni dug Kluba u ovom trenutku iznosi 42 mil. kuna, no to nije realni dug jer poslovanje kluba nije transparentno, a kako bi se do kraja provela katarza Kluba pored financijske stabilizacije bez gubljenja kvalitete u natjecanjima, potrebno je provesti inventuru kompletnog poslovanja, proučiti sve ugovore i situacije, utvrditi odgovornost za nastalu situaciju. Takve treba javno prozvati, zatražiti njihov pravosudni progon, zaključio je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...