Puževi pod pekom, na lešo i gradele

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca drugu godinu za redom organiziraju manifestaciju „Puževim korakom” – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa – Benkovac koja će se u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održati u subotu, 29. lipnja 2013. godine s početkom u 1900 sati na Trgu Domovinske zahvalnosti u Benkovcu.

Riječ je o manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja, za koju mnogi znaju, a neki će je tek otkriti. Puževi će se te večeri pripremati po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i ostale načine, a u njihovoj pripremi sudjelovat će 30 ekipa. U sklopu manifestacije održat će se i 2. otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa s tim da svaka ekipa sa sobom mora donijeti svog puža kojeg će prijaviti za utrku.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...