Rade Nekić: “Biograd je shvatio, kad će ostali?”

U subotu je u gradskoj vijećnici grada Biograda, gradonačelnik Ivan Knez je primio inovatore Zadarske županije koji su u mjesecu svibnju ostvarili zavidne rezultate na međunarodnim sajmovima.To je ujedno trebala biti i tiskovna konferencija na koju su pozvani svi mediji naše županije. Ili je Biograd na kraju svijeta ili ovo nikokoga ne interesira ali da sramota bude veće niti jedan jedini novinar nije došao. Jesu li to inovatori nečim “zaslužili” ili se radi o nemaru prosudite sami.

Primanje se pokazalo kao pun pogodak i za inovatore i za grad Biograd te TZ grada Biograda. Za razliku od drugih turističkih djellatnika g Ivo Eškinja je stalni pratilac i inovatora i njihovih dostignuća.Cijeneći inovatore, njihov rad i dostignuća ali i promidžbu koju ostvaruju i županiji i gradu Biogradu, TZ grada Biograda je odlučila da svake godidne donira 10.000,00kuna udruzi inovatora i na taj način pomogne sudjelovanje na sajmovima.

Ako se zna da je budžet godišnji inovatora Zadarske županije manji od 40.000,oo kuna za 700 članova onda je ovaj iznos za nas poveliki.Hoće li ovo slijediti i druge TZ u našoj županiji vidjeti ćemo.slijedeća velika stvar je ponuda grada Biograda i TZ grada Biograda da financiraju reprezentativni katalog udruge inovatora Zadarske županije tj najuspješnijih članova. Od srca zahvaljujemo i Knezu i Eškinji.

Kad s e hoće uvijek se nađe načina pa je g Knez poučio inovatore da osim što prave sjajne stvari moraju to i prodati i za to da trebaju biti i dosadniji i agresivniji…

Nakon toga je g Knez za potrebe grada Biograda otkupio dio suvenira pojedinaca iz udruge inovatora. Znamo da nisu sretna vremana ali bi voljeli viditi da to i drugi naprave.

N akraju ponešto o ostvarenim rezultatima. U Mađarskoj u Szegedu od 03, do 05 svibnja oko 350 izlagača iz 8 država: udruga inovatora osvaja zlatnu medalju za ukupan nastup, a PTO NEKIĆ, obitelj Bašić, obitelj Pletikosić i Neven Glavić svi po zlatnu medalju za svoje izloške. U Iloku 150 izlagača iz 5 država udruga inovatora Zadarske županije nastupa sa 13 pojedinaca i kolektivno. Udruga dobija zlatnu medalju za ukupan nastup a Arheološki muzej iz Zadra, Muzej antičkog stakla, iz Zadra i PTO NEKIĆ zlatne medalje za svoje izloške, Bašići i Glavić srebrne medalje a Pletikosići i Kulaš Željko po brončanu medalju, stoji to u priopćenju koje je Anteni Zadar uputio Rade Nekić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...