Radimir Čačić ide u zatvor

Radimir Čačić, bivši potpredsjednik Vlade, danas se treba javiti u Remetinec na odsluženje zatvorske kazne. Konačnu odluku o kaznionici u kojoj će biti najmanje 11 mjeseci odredit će stručnjaci nakon opservacije koju Čačić mora proći u Remetincu.

Čačić je u studenom 2012. osuđen u Kapošvaru na 22 mjeseca zatvora i trogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 8. siječnja 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Potvrđujući mađarsku kaznu zagrebački je sud, u siječnju ove godine, odlučio da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, podsjeća HRT.

U nedavnom medijskom istupu na HTV-u u emisiji Tema dana na pitanje kako se osjeća, odgovorio je – dobro, s obzirom na okolnosti. Rekao je da će u zatvoru imati više vremena za čitanje, ali i za podizanje fizičke kondicije, za koju smatra da mu nije blistava. Kazao je da iz politike nije izašao niti će izaći – samo je svoje aktivnosti zaledio.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...