Ricardo Luque i poznata kubanska pjevačica nastupit će na Poljani Šime Budinića

Otvorenje Kazališnog ljeta, 19. po redu, je u petak 28. lipnja u 21.30 sati na Poljani Šime Budinića. Na programu je “Salsa filarmonika”, a izvest će je Zagrebačka filharmonija pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog uz solističke nastupe vrhunskih latino glazbenika Ricarda Luquea i kubanske pjevačice Olvido Ruiz Castellanos.

– Održat će se osam predstava i četiri koncerta. Imamo ekskluzivu, Frljičevu kontroverznu predstavu “Mrzim istinu!” 4. srpnja. Zatvaramo 2. kolovoza s Tribute to Dino Dvornik, najavio je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Zadar Renato Švorinić. Primjećuje kako je publike iz godine u godinu sve više, pogotovo na koncertima.

Usprkos odličnoj posjećenosti ove kulturne manifestacije, od iduće godine koncept se mijenja. Naime, ravnatelj Švorinić za 20. jubilarnu godinu najavio je modernizaciju Zadarskog kulturnog ljeta.

Od predstava u produkciji zadarskog HNK, publika će moći pogledati predstave “Kokoš”, “Bez trećega” i “Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica”. Na programu su i “Bobočka” zagrebačkog Kazališta Moruzgva, “Terapija” Teatra Rugantino (Zagreb) i predstava “U zajedničkom stanu” Kazališne skupine Lectirum.

Nastupit će američki glazbenici John Lee Sanders meets Rad Gumbo i Sugar blue band te brazilski kvartet Catia Werneck.

Prodaja ulaznica je na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 19 do 21 sat te 30 minuta prije početka programa na mjestu održavanja programa. U slučaju kiše programi se održavaju u HNK Zadar. Korisnici Info Tourist Club Card kartice ostvaruju 10 posto popusta na ulaznice.

Kupnjom ulaznice za predstave i koncerte na 19. Zadarskom kazališnom ljetu ostvarujete pravo na 50 posto popusta na ulaznicu za Muzej antičkog stakla i 20 posto popusta na suvenire iz ponude Muzeja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...