Rimljani preuzimaju Zadar

Antički dani – Bakanalije je studentski projekt studenata arheologije i klasične filologije kojima su se ove godine priključili i studenti povijesti Sveučilišta u Zadru, a koji se održava već sedam godina.

Projekt započinje u ponedjeljak 3. lipnja i trajat će šest dana. Tijekom prvih pet dana studenti i profesori će putem niza radionica, predavanja, prezentacija, projekcija filmova i igri pokušati dočarati antički duh, tradiciju i kulturu, odnosno život starih Rimljana.

Posljednjeg dana manifestacije, u subotu 8. lipnja, Rimljani u potpunosti preuzimaju grad Zadar, odnosno Iaderu kako bi dolično upriličili dolazak cara Trajana na zadarskom Forumu gdje će biti veličanstvena predstava u obliku gladijatorskih borbi, egzotičnih plesova i niza drugih sadržaja. Program je zakazan za 19 sati.

Ove godine, osim tradicionalne suradnje sa Studentskim zborom, Zavičajnim muzejom u Benkovcu te s Arheološkim muzejom u Zadru i Muzejom antičkog stakla, projekt aktivno podupire i Savjet mladih Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...