Šest banaka pod istragom HNB-a

Šest banaka se našlo pod istragom Hrvatske narodne banke koja pokušava dokazati ‘zlouporabu vladajućeg položaja’ u naplati troškova opomena.

‘Jedan postupak je okončan, u dva su banke samoinicijativno predložile mjere kojima će ukloniti uočene nedostatke (PBZ i Hypo banka) i time omogućiti okončanje postupka, dok se tri postupka još vode’, poručuju iz HNB-a.

Ističu da je nužan uvjet dokazivanja postojanja vladajućeg položaja na tržištu ako se zbog svoje tržišne snage banka može ponašati u značajnoj mjeri neovisno o svojim stvarnim ili mogućim konkurentima. PBZ i Hypo banka samostalno su dale prijedloge kako riješiti spomenuti problem i zato ih je, kaže izvor Poslovnog dnevnika, regulator ‘nagradio’ i javno objavio njihove prijedloge na svojim internetskim stranicama.

PBZ je predložio da će klijentima kojima je naplaćena opomena u razdoblju od 21. kolovoza 2008. godine do 21. srpnja 2012. godine taj novac vratiti uz pripadajuće zatezne kamate. Tako će postupiti i Hypo banka.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...