Smijeh, zabava i pljesak za kraj uspješne sezone

Jedan je dječak poželio vidjeti kako izgleda svijet iz perspektive Jusufa Nurkića. Košarkaš Zadra podigao ga je na ramena, dao mu loptu u ruke, a ovaj ju je zakucao u koš, gotovo u stilu svog idola, što je izazvalo oduševljenje među prisutnima u Krešinom domu. S obzirom da je posljednju utakmicu sezone odigrao na gostovanju, Košarkaški klub Zadar odlučio je organizirati završni trening u svojoj dvorani za oproštaj s navijačima. Nekoliko stotina, mahom onih najmlađih, veselo se natiskalo na tribine i sa zanimanjem pratilo zbivanja na terenu. Večer prije kompletna je prva momčad imala oproštajnu večeru pa se većina igrača uputila na zasluženi odmor. Tako su jučer, uz igrače iz Zadra, bili prisutni samo Franko Kaštropil, Goran Vrbanc i Jusuf Nurkić. No i oni su već dio zadarske košarkaške obitelji. Ante Nazor je na sredini igrališta održao završnu riječ igračima, koji su potom odigrali revijalnu utakmicu, dok je trener novinarima davao posljednji osvrt na sezonu.

Htjeli smo se odužiti našim navijačima i još se malo s njima družiti. Cijelu sezonu su nas pratili i davali pozitivan ton našoj igri i borbi. Trebalo je puno dodatnog napora da odradimo posao do kraja i završimo sezonu na najbolji mogući način i smatram da smo to napravili. Pozvali smo i neke juniore, te naše bivše igrače i ovo je lijepa slika za kraj uspješne sezone, kazao je trener Zadra.

Sama utakmica od dvadesetak minuta ponudila je nekoliko atraktivnih poteza, a pravdu je uspješno dijelio sudački trojac Ante Matulović, Rajko Vidaković, Mario Mandir, uz opunomoćenika Zdenka Perića i kontrolora Mladena Babića. Branko Skroče nije imao primjedbe, osim što je čitavo vrijeme čekao Nurkićevu tricu, ali ju nije dočekao. Navratio je i Marko Popović, pozdravio stare prijatelje i odradio nekoliko fotografiranja. Jednom je igrao na Višnjiku u dresu Uniksa, jednom u reprezentativnom, bilo bi ga lijepo jednog dana vidjeti u bijelom. Za kraj još malo slikanja sa svim igračima, pokoji autogram i veliki pljesak. Osmijeh na licima igrača i navijača najljepši je mogući završetak sezone. Svi se nadaju da će i sljedećih dana biti razloga za zadovoljstvo, jer Zadar igra još jednu jako važnu utakmicu zvanu postupak predstečajne nagodbe. A Jusuf Nurkić? Možda je još u dvorani, s obzirom na to koliki se red mališana stvorio iza njegovih leđa, želeći zakucati loptu u koš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...