Split domaćin festivalu urbane kulture i ekstremnih sportova

U Splitu je jučer počeo xSTatic, peti međunarodni festival urbane kulture i ekstremnih sportova.

“Na festivalu predstavljamo graffiti kulturu, s dodatkom streetarta, znači to je kod nas najlakše objasniti nešto kao što radi svjetski poznati umjetnik Banksy. Imamo natjecanje u skateboardu te u plesnom dijelu natjecanja break-dance i hip-hop ples”, kazao nam je iz organizacije Pero Rančić.

Sama jezgra festivala je veliki graffiti jam koji ugošćuje writere iz Hrvatske, regije i cijelog svijeta.
“Iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država, iz Njemačke i Francuske. Dolazi još nekoliko gostiju iz Austrije i iz Bosne i Hercegovine te iz regije i Hrvatske”, istaknuo je Rančić.

Festival je započeo natjecanjem u uličnoj košarci turnirom 5 na 5 na platoima ispred SC Gripe, gdje će se danas i sutra organizirati dnevni programi s početkom u 10 sati, dok su večernja događanja s početkom u 21 na platou Bačvica.

Ideja festivala je promocija urbane umjetnosti, glazbe i sporta, a protiv nasilja među mladima, te sve veće rasne netrepeljivosti i anatagonizma u društvu u cjelini.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...