Srpski mediji nasjeli na šalu i objavili vijest da se ulaskom u Europsku uniju mijenja hrvatska himna

Srpski novinari nasjeli su na vijest satiričnog portala News Bar koji tvrdi da će se ulaskom u EU u Hrvatskoj mijenjati himna, a možda i grb, javlja e-novine.

Naime, “vijest” je zabilježila agencija Tanjug, a ubrzo su je prenijeli Večernje novosti, 24 sata, Politika i Blic. Kurir je vijest odmah uklonio, dok je na nekim stranicama bila vidljiva još neko vrijeme.

 

Izvorni tekst prenosimo u cijelosti:

Dio stihova hrvatske himne bit će promijenjen kad ta zemlja prvog srpnja uđe u Europsku uniju, a moguća je i izmjena državnog grba dodavanjem još jedne zastave u krunu.

Kako piše portal News Bar, već od sljedećeg mjeseca Hrvatska će biti članica EU, što uključuje nove otvorene granice i mogućnosti širenja hrvatske kulture po cijeloj Europi.

Tako je Hrvatski sabor odlučio promijeniti stihove himne pa je, simbolično stih koji govori o rijekama i glasi “teci Dravo, Savo teci” promijenjen i glasi “teci Tiso, Rajno-Elbo teci.”

“Na ovaj način uključuju se najveće rijeke Europske unije u himnu kako bi se decentno ubacilo novo naslijeđe za buduće generacije”, obrazloženo je.

Iz HDZ-a su primijetili da će “Hrvatska sada imati veće granice nego za vrijeme kralja Petra Krešimira IV.”

Neki politički analitičari tvrde kako bi trebalo promijeniti i državni grb, odnosno dodati još zastavu Unije u krunu.

Svi portali su članak uklonili, a na 24 sata je i objašnjenje da se radi o šali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...