Stara pjesma podvelebitskog kraja u srcu Hercegovine

Članovi kulturno-umjetničkog društva “Vila Velebita” iz Jasenica nastupili su na večeri folklora u Dužicama. Riječ je o kulturno zabavnoj manifestaciji “Hercegovina u srcu”, na kojoj su uz HKUD “Biloševica”, koji je ujedno domaćin, još nastupili: KUD “Čepinski Martinci” (Slavonija), HKUD “Blaćanci” (Biograci), KUD “Ivanić” (Ivanić Grad), HKUD “Herceg Stjepan” (Blagaj-Buna), klapa “Kruševo” (Kruševo-Mostar), KUD “Primorski Dolac” (Primorski Dolac), HKUD “Bećarac” (Lepenica), HKUD Kočerin” (Kočerin), HKUD “Turčinovići” (Turčinovići), HKUD “Aladnići” (Stolac) i Ivana Čirjak (Briševo-Zadar).

kud_vila_velebita

Svako od kulturno-umjetničkih društava predstavilo se sa starim pjesmama i plesovima svoga kraja, još jednom podsjetivši na bogatu kulturnu baštinu koja se prenosi s koljena na koljeno. U zabavnom djelu programa, kao poseban gost, nastupio je Ivan Mikulić – Civa te etno pjevači i tamburaški sastavi.

 

U sklopu posjeta Rasnom – Dužicama, članovi KUD-a “Vila Velebita posjetili su i svetište u Međugorju, a nakon Svete Mise obišli su i etno selo “Herceg”.

O gostovanju u Hercegovini, predsjednica jaseničkog KUD-a Ivka Nekić imala je samo riječi hvale.

kud_vila_velebita1

– Zahvaljujemo se HKUD-u “Biloševica” na iznimnom gostoprimstvu zbog čega će nam ovaj hercegovački kraj ostati i više nego u lijepom sjećanju. Nadam se i uzvratnom posjetu 3. kolovoza na našoj smotri u Jasenicama – Maslenici – zaključila je Nekić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...