Sve toplije, drugi tjedan i preko +30

U nastavku tjedna vrijeme će biti još uvijek pomalo nestabilno s mjestimično malo kiše ili pljuskova. Ipak bit će sve toplije, osobito na Jadranu, a od ponedjeljka se i u unutrašnjost vraćaju ljetne temperature, najavljuju prognostičari.
U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Tijekom popodneva uz dnevni razvoj naoblake postoji vrlo mala šansa za poneku kap kiše ili lokalni pljusak i to u srednjoj i južnoj Dalmaciji te u zaleđu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 18 do 23, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U petak će u većem djelu zemlje biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Više sunca se očekuje u južnoj Dalmaciji te u istočnoj Slavoniji. U drugom dijelu dana duž Jadrana, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te u Dalmatinskom zaleđu moguća ja kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak praćen grmljavinom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na sjevernom Jadranu će puhati uglavnom slaba bura, a na srednjem i južnom slab do umjeren maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 25, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U subotu će biti nešto promjenjivije. U cijeloj zemlji će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tijekom popodneva mogući su kratkotrajni pljuskovi, ponegdje i obilniji praćeni grmljavinom, osobito na Jadranu te u istočnoj Slavoniji. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, dok će na srednjem i južnom puhati umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 25, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U nedjelju prijepodne će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu još je moguća kratkotrajna kiša ili lokalan pljusak praćen grmljavinom. Tijekom dana nas očekuje postupno razvedravanje, ali je na sjevernom Jadranu još uvijek moguć poneki lokalni pljusak. U cijeloj zemlji će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 20 do 25, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti pretežno do djelomice sunčano uz malu mogućnost za koju kap kiše ili lokalan pljusak. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjeren, na otvorenom južnog Jadrana do jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 22 do 26, a na Jadranu od 25 do 29°C.

U nastavku tjedna nas očekuje stabilnije vrijeme, a neke značajnije oborine se ne očekuju. Temperature će biti u laganom porastu, osobito u unutrašnjosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...