Cestitka_Uskrs

Trst na 1. lipnja prekriven snijegom

Iako je prvi lipnja u Trstu oduvijek imao gotovo prave ljetne temperature, ove subote poslijepodne Tršćani, ali i mnogobrojni posjetitelji iz Hrvatske i Slovenije te turisti iz Zapadne Europe na proputovanju za Istru i Hrvatsku su se hladili u pravom zimskom ugođaju na samo 8 stupnjeva Celzijusa. Ledena tuča praćena jakim vjetrom i kišom za manje od pola sata, nešto iza 16 sati, doslovce je zabijelila i poplavila tršćanske prometnice između središta Trsta u pravcu Muggie i Kopra u susjednoj Sloveniji. Nekoliko centimetara ledenog bijelog prekrivača, poput snijega s nanosima i 10-ak centimetara, i prave vodene bujice iznenadili su mnoge vozače.

– Mamma mia. Odjednom se zacrnilo i izgledalo je kao da će smak svijeta. Imam više od 60 godina i ovo u svome životu nikad nisam vidjela da mi u lipnju na cesti pokraj mora trebaju lanci na kotačima. Lipanj je, a sve mi izgleda kao da smo opet u prosincu – kaže jedna Porečanka koja se zatekla u Trstu.

Najteže je bilo skupinama motociklista i biciklista koji su se na dva kotača iz Njemačke i Austrije zaputili do ljetovališta u Istri. Sklonište su, koliko je bilo vidjeti, potražili ispod nadvožnjaka na petljama u predgrađu Trsta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...