Prosvjednici skupili preko 70 tisuće dolara za oglas u NY Timesu

Budući da smatraju da državni mediji u Turskoj ne izvještavaju objektivno o prosvjedima, prosvjednici su se okrenuli društvenim mrežama kako bi donijeli pravu istinu o tome što se događa.

Prosvjedi protiv vlade započeli su kao mirno okupljanje za spašavanje parka Gezi u Istanbulu, a situacija je eskalirala nakon što je policija brutalno otjerala sudionike prosvjeda među kojima je bilo i djece.

Turski aktivisti zaključili su da mainstream mediji njihovom prosvjedu ne daju dovoljan medijski prostor te da su cenzurirani od strane vlade, pa su na društvenim mrežama pokrenuli akciju prikupljanja financijskih sredstava kako bi na cjelokupnu situaciju privukli pažnju svjetskih medija.

Ideja je bila prikupiti 53,800 dolara za oglas preko cijele stranice u New York Timesu, a dosad su prikupili i više nego je bilo potrebno. Trenutno je riječ o iznosu od 77 tisuća dolara.

Međutim, mnogi smatraju da njihov potez neće uroditi plodom dok neki drže kako je riječ o podvali koja će se na kraju negativno odraziti na prosvjed.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...