Tužio Forbes: “Nije istina da imam samo 20 milijardi dolara”

Saudijski princ i milijarder Al-Waleed bin Talal podnio je tužbu na sudu u velikoj Britaniji protiv časopisa Forbes zbog obmanjivanja javnosti. Naime, Forbes je naveo kako je bin Talal vrijedan 20 milijardi dolara, čime su ga oštetili, jer on ima 9,6 milijardi više, javlja Reuters.

 

‘Forbes je pun grešaka i pristran’

Princ, unuk osnivača Saudijske Arabije i nećak kralja Abdullaha, napao je američki časopis tvrdeći kako je njihovo vrednovanje svjetskih milijardera puno grešaka, da je pristrano i da je na štetu poslovnjaka s Bliskog Istoka.

Princ se inače na ovogodišnjoj Forbesovoj listi nalazi na 26. mjestu najbogatijih.

Dužnosnik Visokog suda u Londonu potvrdio je da je princ 30. travnja predao tužbu protiv Forbesa, njegovog urednika Randalla Lanea, i dvoje njegovih novinara. Detalji tužbe nisu poznati.

 

U Boeing 747 instalirao kraljevsko prijestolje

Princ je vlasnik Kraljevskog holdinga (Kingdom Holding Company), koji ima značajne udjele u Citigroupu, News Corpu i Appleu, a vlasnik je i niza luksuznih hotela u svjetskim metropolama. U glavnom saudijskom gradu Rijadu ima vlastitu mramornu palaču s 420 soba, a posjeduje i privatni Boeing 747, u koji si je instalirao kraljevsko prijestolje.

Princ se na Forbesove podatke žalio još u ožujku, kad je lista objavljena, ali uredništvo je odbilo njegove primjedbe. Ne zna se kad bi moglo biti prvo ročište.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...