U Polači nema ponavljanja glasovanja!

Odlukom Ustavnog suda RH koji je jučer poništio odluku Županijskog izbornog povjerenstva, zaključeno je kako ne postoje pretpostavke za ponavljanje izbora u Polači, te je sukladno tome donesena odluka spomenutog Suda kako su izbori u Polači – valjani.

Evo dijela presude Ustavnog suda:

Ustavni sud prije svega utvrđuje da predmet ovog izbornog spora ni na koji način ne utječe na rezultat drugog kruga izbora na biračkom mjestu broj 1 u Polači.

Ustavni sud dalje utvrđuje da se u konkretnoj pravnoj stvari predmet izbornog spora iscrpljuje u činjeničnom pitanju. Sukladno tome, a s obzirom na nesporno utvrđeno činjenično stanje, ŽIP nije pravilno postupio kad je odbio prigovor žalitelja jer je nedvojbeno utvrđeno da je Tereža Peraić glasovala na biračkom mjestu broj 1 u Polači, ali je pri tome birački odbor propustio zaokružiti broj ispred njezina imena u izvodu iz popisa birača.

Stoga u konkretnom slučaju nije riječ o većem broju glasačkih listića od utvrđenog broja birača koji su glasovali i nije bilo mjesta primjeni članka 63. stavka 2. ZoLI-ja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...