U splitskoj bolnici nemaju ni za kilo piture?

Da u splitskoj bolnici, kao i cjelokupnom hrvatskom zdravstvenom sustavu, “spajaju kraj s krajem” i da pokušavaju sanirati milijunske dugove znamo svi odavno, ali da u KBC-u Split nemaju za kupit kantu piture (boje) od 20 litara, i malo smjese za gletovanje (poravnjavanje zidova) osobno nisam znao.

Nekidan sam slučajno s prizemlja KBC-a Split na Firulama, s Neurokirgije išao stepenicama prvo na prvi, pa drugi pa i treći kat. Došavši do tih stepenica koje i ne vide baš svi oni koji dođu u KBC (malo su zabačenije), ostao sam frapiran. Zidovi koji se nalaze uz te stepenice nisu piturani, popucali su, komadi nedostaju i na njima mali milijun “freski” koje ih ukrašavaju. Naravno, po zidu prevladavaju crtarije grba “Hajduka”, ljubavne poruke i tko još zna kakve raznorazne “šare-bare”. Zidovi su prljavi, neugledni i nikako ne priliče zdravstvenoj ustanovi tipa KBC-a Split.

Prije priliče nekoj napuštenoj vojarni ili propalom turističkom kompleksu. Jedan liječnik kojeg smo zatekli na tim stepenicama rekao nam je sljedeće:

– Pa šta ste iznenađeni, ove se stepenice nisu piturale posljednjih 4-5 godina. Valjda im je skupo.

Kroz smijeh je rekao liječnik, koji vrlo vjerojatno prolazeći tuda svaki dan i ne primjećuje “grozotu zidova”. Zasigurno ovim hodnikom i ovim stepenicama nikada nije prošao neki od ministara zdravlja ili neki “glavešina”, jer da je imao proći, piturali bi se zidovi “odmah i sad”. Za obične smrtnike nije bitno, njima zidovi ne smetaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...