Umirovljenici uživali uz 180 litara tripica i fažola

Tristotinanjak Bibinjaca i Sukošanaca jučer je bilo za zajedničkom stolu na brdu Križ, na 155 metara nadmorske visine. Točno deset odojaka se vrtjelo u Bibinjama kod Danijela Fuzula Lole, vješto su ih sjekli Josip Sikirić Tihe Njanjare i Ive Lisica Tvrdo. Oko 180 litara tripica, gulaša i fažola s kobasicom u Sukošanu su kuhali meštri Guste Franić, Dragica Sudinja, Danica Birkić i ekipa.

Ante Martinac, Nino ŠimunićRiječ je povijesnom događaju, prvom uopće zajedničkom druženju članova Matice umirovljenika iz Sukošana i Bibinja, organiziranom u povodu obilježavanja Dana državnosti.

– Zajedničko druženje uz pjesmu i bogat stol na ovom svetom mjestu, budućem velikom spomen-parka na brdu Križ, rezultat je međusobne suradnje, rekao je Nediljko Šimunić zvani Ćopo, predsjednik bibinjske Matice umirovljenika koja broji 90-ak članova.

Nazočnima se biranim riječima podrške obratio Milivoj Dujela i Vinko Šimunić Bubanj, ratni zapovjednik Bibinjske bojne. Na zajedničkom druženju su bili i ratne kolege Nino Šimunić i Ante Martinac, načelnici Bibinja i Sukošana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...