nakon ulaska u eu

Veće plaće pripravnicima koji rade za 1.600 kuna

Arhiva, ilustracija
Tamni način

‘Kada uđemo u taj veliki fond 1. siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada’, najavio je ministar Mirando Mrsić, govoreći o promjenama koje čekaju Hrvatsku ulaskom u Europsku uniju.

Naime, od prvog srpnja ove godine država kreće sa svojim novim mjerama zapošljavanja mladih, po kojima primjerice od završetka škole do pronalska posla ne smije proći više od pola godine. “One će biti usmjerene prema mladima koji završe srednju školu, da im omogućimo naukovanje, pronalazak radnog mjesta ili samozapošljavanje”, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić za Dnevnik.hr.

Također, najavio je da će čim Hrvatska dobije pristup europskom fondu za solidarnost, gdje ima 6 milijardi eura, vjerojatno povećati naknade onima u programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. “Kada uđemo u taj veliki fond 1. siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada”, kazao je Mrsić.

Država će također financirati prijevoz od kuće do radnog mjesta, a mladi će dobiti i vaučer – jamstvo da će poslodavac biti oslobođen plaćanja dijela doprinosa.

Ostavi komentar koristeći Facebook