Više gledamo u mobitel nego u voljenu osobu

Pametni telefoni postali su nam nezamjenjiva igračka, a u njih dnevno gledamo više nego u voljenu osobu.

Anketa mobilne kompanije O2 pokazala je da više vremena provodimo u virtualnom svijetu nego sa stvarnim, čak i voljenim osobama.

Tolika opsjednutost mobitelima objašnjava se mnogobrojnim mogućnostima koje imaju od surfanja internetom (24 minute), gledanje društvenih mreža (16 minuta), slušanje glazbe (15 minuta). Tu su još i igrice (13 minuta), telefoniranje (11 minuta) i slanje SMS poruka i e-mailova (devet minuta).

‘Pametni’ telefoni zamijenili su mnoge aparate poput računala, televizora i ostale tehnologije, piše Daily Mail, pa sve više vremena provodimo sa svojim omiljenim igračkama.

Čak 57 posto ispitanika više ne koristi budilicu, već mobitel. Isto vrijedi i za ručni sat koji je postao modni detalj, a ne potreba. Oko 46 posto anketiranih reklo je da umjesto fotoaparata koristi mobitel, a u ispitivanju je sudjelovalo 2.000 osoba.

Pametni telefoni nam tako, sudeći po rezultatima ankete, postaju i sve draži. U njih gledamo više nego u naše najdraže osobe jer prosječan korisnik mobilnog telefona tijekom dana provede 119 minuta gledajući u ekran svog smartphonea, dok u voljenu osobu gleda tek 97 minuta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...