Vratili se bogatiji za iskustva europskih ugostitelja

Dvotjednim boravkom u inozemstvu omogućeno je stručno usavršavanje za ukupno 14 osoba uključenih u razvoj ugostiteljsko-turističkog sektora. Ovaj projekt pod nazivom Croatian VETPRO in catering od prošle godine provodi zadarsko Udruženje obrtnika, a financiran je unutar europskog Programa cjeloživotnog obrazovanja, odnosno njegova potprograma Leonardo da Vinci.

Ovaj vrlo zanimljivi projekt jučer je u prostorijama Udruženja obrtnika predstavila tajnica Udruženja obrtnika i voditeljica projekta Renata Marušić, kao i ostali sudionici projekta koji su u travnju, svibnju i lipnju ove godine dva tjedna boravili u Rimu, Parizu i Plymouthu.

Od 14 sudionika ovoga projekta, četvero ih je bilo izvan Zadarske županije, a sudionici su bili mladi zadarski obrtnici, njihovi zaposlenici i članovi obitelji koji su aktivno angažirani u obiteljskim obrtima. S njima su bili i profesori Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra. U Rimu su tako sudionici projekta upoznali talijansku gastronomiju, stekli nova iskustva, bili na tečaju kušanja vina, pripravljanju pizze itd.

Profesorica Tanja Mešić Molnar kazala je kako je neizmjerno korisno iskustvo bilo posjetiti Rim, kojeg godišnje obiđe čak 20 milijuna turista.

– Najkorisnije posjete bile su upravo ugostiteljskim i turističkim školama u Rimu, posjetili smo njihove tržnice i takve prilike se jednostavno moraju iskoristiti, kazala je Mešić Molnar.

Ravnateljica zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Jadranka Brkić Vejmelka bila je također u Parizu s kojim je oduševljena.

– Sve što jedan turist treba vidjeti u Parizu, mi smo vidjeli. To je grad s najvećim brojem turista u svijetu i zaista smo imali što vidjeti i naučiti. to je grad u kojem je sve moguće, ali pri tom ništa loše nismo doživjeli. Osjećala se jedna smirenost, unatoč čak i demonstracijama koje smo imali prilike doživjeti u centru toga grada, kazala je Brkić Vejmelka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...