Akcija “Sigurnost na moru”

Svake je sezone sve više nautičara na Jadranu. Velik dio njih iskusni su moreplovci, kojima su pravila ponašanja na moru potpuno jasna. No, ima i onih kojima nisu, a kako bi povećala njihovu sigurnost, te sigurnost kupača i ronilaca, policija već tradicionalno provodi akciju “Sigurnost na moru.”

Medulinski zaljev najprometniji je dio pulskog akvatorija. Kontrola brodica ovdje je svakodnevna. Osim brzine plovidbe, provjerava se i ispravnost dokumenata.

Za nepoštovanje propisa, zakonom je predviđena kazna od tisuću do 15 tisuća kuna.

Da bi sve prošlo bez težih posljedica, važna je preventiva. Osim ovog preventivnog tu je i represivno djelovanje. Ali čim smo nazočni na moru, nautičari nas vide i odmah se smanji bilo kakvo ugrožavanje ili nepoštovanje pomorskih propisa, izjavio je policajac Alen Drandić.

Tijekom sezone kontrola je pojačana. Uz osam policijskih brodica po potrebi je tu i pomoć iz zraka. Najkritičnije je u blizini autokampova.

Policija upozorava i kupače. Plivati se može samo sto metara od obale i unutar ograđenih područja. U suprotnome – kazna je 500 kuna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...