Antena Zadar, eZadar i 057info i dalje najčitaniji!

Prema posljednjoj telefonskoj anketi koju je za Antenu Zadar provela agencija za istraživanje tržišta i ispitivanje javnoga mnijenja “AGN”, Antena Zadar je u lipnju ove godine uvjerljivo najpopularniji internetski medij na području Zadra i okolice.

Na uzorku od 250 osoba, starijih od 18 godina koji se svakodnevno služe Internetom, na postavljeno pitanje koji internetski medij pregledavaju prvi, odnosno koji internetski medij posjećuju najčešće, njih 63 je odgovorilo Antenu Zadar. Na isto postavljeno pitanje, 48 ispitanika odgovorilo je eZadar, dok je njih 46 kao prvo internetsko odredište odabralo 057info.

Internetski portal Radio Zadra koji je u sklopu HRT-a prije koji mjesec doživio i svoj veliki redizajn, kao prva je internetska odrednica za 29 ispitanika, dok je portal Zadarskog lista u istom svojstvu za 23 ispitanika.

Portali Z NET i VOX u ovom su telefonskom ispitivanju zabilježili najlošije rezultate, sa svega 17 odnosno 8 ispitanika koji su ih odabrali za svoje prvo internetsko odredište.

Važno je napomenuti kako su ispitanici u anketi mogli odabrati isključivo lokalni internetski medij, i to u konkurenciji u koju ulaze isključivo mediji registrirani pri Agenciji za elektroničke medije.

 

I na Facebooku slična situacija

Situacija na društvenim mrežama, konkretno onoj najpopularnijoj – Facebooku, slična je kao i rezultati telefonske ankete. Iako je situacija nešto drugačija nego je to bila u veljači ove godine, prva tri mjesta i dalje pripadaju najčitanijim portalima.

Tako je portal eZadar i dalje uvjerljivo prvi prema broju “lajkova” na Facebooku, i u trenutku pisanja ovog teksta broji više od 35 tisuća “lajkova”. Antena Zadar druga je po popularnosti te broji više od 18 tisuća “lajkova”, dok treći portal po broju “lajkova” na Facebooku, 057info, broji više od 6 tisuća “lajkova”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...