Avion udario u pistu i zapalio se pri slijetanju u San Francisco

Prilikom slijetanja u međunarodnu zračnu luku San Francisco srušio se Boeing 777 koji je letio iz Seula, javlja The New York Times. Snimke koje je objavio svjedok nesreće pokazuju avion u plamenu.

Na terenu su vatrogasci, ali za sada nema izvještaja o žrtvama. Još nije poznato niti koliko je osoba bilo u zrakoplovu. Inače, avion te veličine može prevoziti više od 300 putnika. Odmah po slijetanju, iz zrakoplova su putem tobogana na napuhivanje, koji se koriste u izvanrednim situacijama, počeli izlaziti putnici.

Snimka s mjesta nesreće pokazuje izgoreni gornji dio zrakoplova, ali i netaknut kokpit. Nakon što su vatrogasci ugasili požar vidljivo je kako je izgorio velik dio letjelice.

Reporter CNN-a izvijestio je kako nije bilo naznaka da se radi o izvanrednom slijetanju, jer u trenutku kada se zrakoplov srušio, na pisti nije bilo vozila hitnih pomoći niti vatrogasaca kao što je to običaj kada pilot prijavi kvar na avionu.

Nakon što je udario u pistu, avionu je otpao rep, a potom su na sve strane počeli letjeti drugi dijelovi, ispričala je jedna svjedokinja.

Nije poznato što se moglo dogoditi ‘jednom od najsigurnijih zrakoplova’, kako ga je nazvao Jim Timlon, stručnjak za avijaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...