Benkovačkim maturantima uručene svjedodžbe

Benkovačkim maturantima jučer su uručene svjedodžbe završnog razreda. Svečanost koja je održana u Kaštel Benkoviću, osim profesora i roditelja učenika okupila je zamjenike gradonačelnika Grada Benkovca Franu Tokića i Svemira Vrsaljka, Željka Katušu, pročelnika za gospodarstvo i društvene djelatnosti te Paulinu Kulaš, pročelnicu Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i razvoj.

Maturantima je, u prvom redu,sreću u daljnjem životu poželio ravnatelj Srednje škole knez Branimir josip Perar, s ponosom istaknuvši kako je siguran da u Europu i svijet šalju zrele i odgovorne mlade ljude.

– Od danas krećete novim, drugačijim i nepoznatim putima. Na tim životnim stazama koje vas očekuju postoje stvari za koje vas nismo mogli pripremiti, susreti s ljudima i događajima o kojima niste mogli saznati iz udžbenika. Ali, jedno smo sigurno zajedno uspjeli, postali ste odrasli i zreli ljudi svjesni važnosti vlastite odgovornosti. Upijajte nova znanja, stremite novim visinama dok učite nedokučivo, snove pretvarajte u stvarnost kako bi vaši učitelji i vaši roditelji i dalje bili ponosni na vas, kazao je Josip Peran.

Maturantima se u ime Grada Benkovca obratio i zamjenik gradonačelnika Frane Tokić.

– Posebno me boli činjenica kada čujem od nekih roditelja da svoju djecu treba upućivati u druge škole. Smatram da Srednja škole kneza Branimira ulaže dosta iskustava i truda koje prenosi na mlađe generacije. Stoga vama maturantima poručujem da svojim primjerom oplemenjujete zajednicu i dajete sliku gradu Benkovcu i zato s ponosom budite dio ovoj grada, jer grad to očekuje i od vas, naglasio je Frane Tokić.

U zabavnom dijelu programa nastupio je školski zbor te klapa Asseria.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...