Brojne nesreće i kilometarske kolone obilježile današnji promet

Današnji su dan u prometu obilježile brojne nesreće i kolone duge ponekad gotovo 20 kilometara. Približavanjem večeri stanje se počelo smirivati.

Sada je pojačan promet u smjeru unutrašnjosti na većini cesta. Na autocesti A1 kolona vozila pred naplatnom postajom Lučko na izlasku s autoceste duga je oko kilometar, a na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan oko četiri kilometra pa se povremeno zatvara čvor Krapina.

Duž jadranske obale, na Krčkom i Paškom mostu, zbog gustog su prometa moguće vožnje i koloni i povremeni zastoji.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac, vozi se otežano: na 108. km + 500 m prije izlaza Kutina u smjeru Zagreba zaustavnim trakom, a na 202. km prije izlaza Slavonski Brod u smjeru Županje pretjecajnim trakom.

Više puta su se tijekom dana zbog prometnih nesreća na autocesti A1 od Karlovca prema Zagrebu stvarale kilometarske kolone.

Državna cesta D1 između Udbine i Gračaca zatvorena je za sav promet zbog radova. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac.

 

Pojačan promet na graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima

Zatvorena je brza cesta D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca.

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Lučko i Buzin, od 21. km do 23. km, u oba smjera promet teče uz ograničenja brzine od 60 km/h.

Zbog radova za sav je promet zatvorena dionica državne ceste D57 Vukovar-Orolik. Obilazak je lokalnim cestama grada Vukovara i županijskom cestom ŽC4150 prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

Na graničnim prijelazima Metković, Vinjani Donji, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Aržano i Bajakovo znatno je pojačan ulazak, a na Kaštelu i Plovaniji izlazak osobnih vozila.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu, te u lukama Zadar i Split.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...