Crvena Luka otvara vrata za goste

Hotelsko naselje Crvena Luka, nakon 6 godina renoviranja, 01. kolovoza će započeti s radom.

Česta zamjerka našem turizmu je nedostatak ponude vrhunskog smještaja i usluge koji bi privukli zahtjevnije goste bolje platežne moći. Turistička tradicija u Crvenoj Luci, jednoj od najljepših pješčanih plaža u Dalmaciji, traje više od 50 godina, kada je 1962. izgrađen prvi hotel. Današnja Crvena Luka ima malo sličnosti sa svojom prethodnicom:

* Smještaj je organiziran u hotelu, apartmanima i vilama, a kategorizacija je 4 zvjezdice

* Luksuzni smještaj dizajniran je u najboljoj talijanskoj tradiciji, uvažavajući lokalne elemente i autohtonost

* Kapacitet: oko 534 kreveta u 165 smještajnih jedinica

* U luksuznim vilama bit će 82 ležaja, a u hotelsko-apartmanskom dijelu preostalih 452 kreveta

Vizija Crvene Luke je pružati vrhunsku uslugu prilagođenu najzahtjevnijim gostima u prekrasnom ambijentu zaljeva Crvene Luke, razvijajući lokalnu zajednicu u kojoj djeluje i vodeći računa o primjeni najsuvremenijih ekoloških standarda. Vlasnici naselja, talijanski industrijalci iz Modene, koji su prije 6 godina kupili tadašnje naselje, su Pier Paolo Prodi i Luigi Prodi. U nastavku slijedi intervju s njima:

 Kako biste ukratko predstavili hotelsko naselje Crvena Luka?

Crvena Luka jedan je od bisera hrvatske obale. Čim smo prvi put došli na ovo mjesto, ostali smo ugodno iznenađeni njegovom ljepotom i mirom. Naša je vizija bila dati prikladan okvir ovom prirodnom dragulju. Zato smo pozvali najbolje arhitekte i dizajnere da zajedno sa nama osmisle koncept luksuznog smještaja vila, apartmana i hotela u kojima bismo ugostili naše brojne prijatelje, ali i sve druge zaljubljenike u netaknutu prirodu.

Koliko imate zaposlenika?

Kao i svako hotelsko naselje, imamo stalno zaposlene i sezonce. Broj stalno zaposlenih je 10, a sezonaca 60. Želim naglasiti da smo pomogli smanjenju nezaposlenost ovog kraja, a trend zapošljavanja se nastavlja. To će osigurati egzistenciju koja je dugoročno održiva i sigurna znatnom broju obitelji.

Kako planirate razvijati lokalnu zajednicu u kojoj djelujete?

Zadovoljni smo suradnjom s lokalnom zajednicom. Već sada smo angažmanom lokalnih dobavljača i kooperanata doprinijeli razvoju ovog kraja. Daljnji razvoj našeg poslovanja može samo donijeti još zapošljavanja i povećanje kruga poslovnih partnera.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Ovo je tek početak. Svake godine planiramo uvesti neke nove promjene sadržaja naše ponude i dodatno urediti okoliš. Cilj nam je iz sezone u sezonu osvježavati našu ponudu, kako bismo uvijek bili novi i zanimljivi, a opet prepoznatljivi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...