Dvije i pol plaće »sjedaju« na 76 računa radnica Adrije

Nakon jedanaest mjeseci čekanja 76 radnica Adrije s područja Benkovca i Knina dobit će dvije i pol plaće koje su zaradile u kolovozu, rujnu i prvoj polovici listopada prošle godine. Preostala njihova potraživanja, kao i sudbina riboprerađivačke tvrtke iz zadarske Gaženice, ovise o ishodu pregovora s bankama koje nad nekretninama Adrije imaju razlučno pravo.

Zaključci su to, barem oni najznačajniji, s jučerašnjeg sastanka u Zagrebu gdje su se zbog predstečajne nagodbe Adrije d.d. sastali predstavnici Ministarstva financija te nagodbenog i savjetodavnog vijeća s članovima uprave Adrije d.d. i predstavnicima sindikata PPDIV-a.

– Optimističan sam u pogledu isplate ovih dviju i pol plaća jer na računu Adrije d.d. ima sredstava za to. Taj novac radnicama bi prema dogovoru s predstečajnim upraviteljem Antom Poljakom Miodrag Lacić trebao na račune uplatiti već početkom sljedećeg tjedna.

Što se, pak, preostalih potraživanja tiče, odnosno onih sada osam i pol plaća koje radnicama duguje Adrija Zadar 1 d.o.o. u vlasništvu Jadranka Lisice i Nevena Badurine, čini se kako neće biti drugog načina osim onog sudskog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...