Egipćani ratuju na ulicama, a Balkanci uživaju na njihovim plažama

Unatoč demonstracijama i sukobima koji posljednjih dana ponovo potresaju jednu od najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija, Egipat, Balkanci ne odustaju od putovanja u ovu zemlju i provode se kao da je sve u najboljem redu, javlja agencija Anadolija.

Kako za agenciju Anadolija kažu iz bosanskohercegovačkih turističkih agencija, građani BiH su i dalje zainteresirani za putovanje u ovu zemlju, unatoč i nedavnoj preporuci iz nadležnih institucija da izbjegavaju putovanja u Egipat.

Prema njihovim riječima, u Egiptu trenutno ljetuju građani BiH i ne osjećaju nikakvu opasnost po osobnu sigurnost u toj zemlji.

‘Mi smo u stalnom kontaktu s njima i oni su prezadovoljni. Nisu u bilo kakvoj opasnosti, niti im bilo što smeta’, kazali su iz jedne agencije iz BiH.

Ipak, kako kažu, u posljednje vrijeme javlja se strah kod zainteresiranih građana za putovanje u Egipat.

‘Raspituju se, ali uvijek ima uplata. Dosta ljudi ipak ide na ovo putovanje’, kazali su za agenciju Anadolija u jednoj turističkoj agenciji.

Iz turističkih agencija također kažu da je bilo i nekih odustajanja od putovanja u Egipat, ali ne previše.

‘Uglavnom, nije uočljiv veliki pad interesa’, izjavio je jedan od turističkih agenata u BiH.

Kako građani BiH, tako i građani susjedne nam Srbije, unatoč velikim demonstracijama u Egiptu, odlaze u tu zemlju na ljetovanje.

Kako saznaje agencija Anadolija, nije bilo odustajanja i interes za ljetovanje u Egiptu još uvijek je na zavidnom nivou.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...