Cestitka_Uskrs

Europska unija ujedinila Jadranske igre

Sa Svetim Filipom i Jakovom ušli smo u Europsku uniju, dok smo na Pašmanu održali prve europske Jadranske igre. Datumi 30. lipnja te 1.srpnja kao da su jedan dan – takav je barem bio doživljaj onima koji su pratili Jadranske igre održane ta dva dana na dvije različite lokacije.

Predivna lokacija Filip Jakova te otočka atmosfera na Pašmanu dale su svoje i podigle Jadranske igre na jedan viši nivo. U Filip Jakovu 4 ekipe, na Pašmanu ipak malo veći broj – 7 ekipa. Sveukupno 11 ekipa koje mogu reći da su Uniju dočekale i proslavile na najbolji mogući način – zabavom i natjecanjem.

Sve su ekipe, i na jednoj i na drugoj lokaciji bile domaće. U Filip Jakovu su se natjecale mlade snage mjesta, dok je na Pašmanu situacija bila malo drugačija. Godine nismo gledali niti su bile bitne; sve što je bilo bitno jest da se zabavljamo i dobro provodimo, a u tome smo bili i više nego uspješni.

Pobjedničke ekipe, Sveti Filip i Jakov te Čok iz Tkona izborile su plasman u daljnji tijek natjecanja. Njih ćemo imati prilike gledati u osmini finala i to u Sukošanu, 21. kolovoza.

Prigodan program dočeka Europske unije uveličao je zabavno-glazbeni program općine Sveti Filip i Jakov te govor dobrodošlice u Uniju načelnika općone, dok je prve europske Jadranske igre na Pašmanu uveselila prigodna gošća – “Angela Merkel”. Osim same organizacije igara, organizatorska ekipa potrudila se malo nasmijati i uveseliti posjetitelje na Pašmanu. Plesna točka te dolazak ove uvažene dame nasmijao je sve pristne u Pašmanu.

Europu smo dočekali i odradili smo prve europske Jadranske igre. Kada sve zajedno zbrojimo, dobro smo počeli u novoj zajednici – barem oni koji su pratili Jadranske igre u Svetom Filipu i Jakovu te u Pašmanu. Zabave, dobre atmosfere i smijeha nije nedostajalo.

Ako će nam takav biti svaki dan u Uniji… e onda nam zaista ničega neće nedostajati. Barem onima koji vole Jadranske igre!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...