Grand prix Školjke klapi Kožino

Klapa Kožino iz Kožina dobitnik je ovogodišnjeg grand Prixa na šestom izdanju Festivala klapa Školjka 2013. održanog na trgu ispred crkve Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima. Na ovom jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj nazočio je general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom te županijski pročelnik Ivan Šimunić.

– Zaista smo lijepo primljeni ovdje u Pakoštanima i presretni smo zbog grand Prixa. Ova prestižna nagrada nam znači jako puno jer je to veliki poticaj za daljnji rad i djelovanje, pogotovo što 13. srpnja nastupamo na izlučnoj večeri 47. festivala dalmatinskih klapa u Omišu gdje nastupaju najbolje a capella klape iz cijele Hrvatske, kazao je Branimir Stručić iz klape Kožino dodajući kako se nadaju dolasku na Školjku i iduće godine.

Klapa Kožino djeluje dugi niz godina kao klapa koja se opredijelila na a-capella pjevanje po Zadarskoj županiji, a kasnije sa pomlađivanjem sastava područje njihovog djelovanja proširilo se na cijelu Hrvatsku uključujući i Festival dalmatinskih klapa u Omišu. Upravo su tu u Omišu, u hramu dalmatinske klapske pjesme protekle godine doživjeli veliki uspjeh, kao najbolji debitanti, a kasnije i prolaskom u završnicu muških klapa.

– Voditelj klape je Ante Rados. Klapa broji osam članova, pravih klapskih pivača i prijatelja kojih veže ljubav prema dalmatinskoj pismi. Prvi tenor je popularni Duje Stanišić, uspio je tek reći Stručić u pauzi jedne od slavljeničkih pjesma.

Natjecalo se 12 klapa iz Zadarske i Šibensko-Kninske županije. Osim klape Kožino na pakoškoj pozornici nastupili su klape Bibinje iz Bibinja, Biograd iz Biograda na Moru, Jacera iz Šibenika, Kalelarga iz Zadra, Kaleta iz Zadra i Sukošan iz Sukošana. Ženske boje branile su klape Garofuli iz Bibinja, Kapric iz Zadra, Karmel iz Turnja i Libar iz Privlake.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...