Grožđem skinite salo

Grožđe ima toliko blagotvornih utjecaja na zdravlje da ih je teško nabrojati u jednom tekstu, a na prvom se mjestu uvijek izdvajaju polifenoli koji su izuzetno učinkoviti u zaštiti od metaboličkog sindroma, a zatim dolaze na red antioksidansi.

Znanstvenici Sveučilišta Michigan istraživali su učinke masnog tkiva i brze hrane na masno tkivo, bubrege, srce i jetru s obzirom na unos grožđa, i pokazalo se da je nakon tromjesečne konzumacije grožđa došlo do velikog pada markera upala u tijelu.

Naročito se to odnosi na na abdominalno masno tkivo i jetru, a konzumacija grožđa je i dovela do gubitka težine u navedenim dijelovima tijela.

Kako je metabolički sindrom vrlo opasan skup simptoma koji uključuju povišenu razinu šećera, višak masnog tkiva oko struka, povišen tlak i nizak dobri kolesterol, rizik za srčane bolesti izuzetno je visok.

Upravo se konzumacija grožđa pokazala najboljom prevencijom od svih navedenih bolesti, pa kad je već krenula sezona, navalite na slatke bobice bez ustezanja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...