Huffington Post: Hrvatska je više nego samo Dubrovnik

Ako je vjerovati Huffington Postu, cijeli svijet trese groznica zvana Dubrovnik. Ipak, kako ističu njihovi novinari, Hrvatska ima puno više za ponuditi i bilo bi šteta zatvoriti se samo u dubrovačke zidine.

Premda srednjovjekovni zidovi o koje se razbija Jadransko more u kombinaciji s baroknom arhitekturom i nevjerojatnim plažama čine turističku destinaciju svjetske kategorije, novinarka Huffington Posta ističe da u Hrvatskoj ima još niz ljepota osim Dubrovnika koje treba vidjeti.

Od starih, povijesnih gradića izgrađenih za vrijeme vladavine Venecije do rimskih ruševina, fascinantnih slapova, zelenih otoka i prekrasnih vinograda, turisti bi se trebali malo više potruditi istražiti ljepote Hrvatske.

Na prvo mjesto britanska je novinarka stavila Mljet navodeći pritom legendu o Odiseju koji je navodno došao i ostao sedam godina, uz komentar: ‘Kakav sretnik!’ Odmah iza toga preporučuje ‘pravi mediteranski grad’, Split, s veličanstvenom Dioklecijanovom palačom, a zatim i Trogir kao ‘biser Dalmacije’.

Između Dubrovnika i Splita nalaze se, kako piše, spektakularni otoci prekriveni borovim šumama – Hvar i Korčula. Novinarka sama kaže da se nikako ne može odlučiti koji joj je ljepši i kad je netko traži preporuku, ona odgovara: ‘Baci novčić!’

Nije zaboravila spomenuti ni slapove, odnosno dva nacionalna parka čiju okosnicu čine slapovi – Krku i Plitvice. Na koncu spominje Istru kao zasebnu zemlju i ‘regiju do koje je najlakše doći ako dolazite iz Venecije’. A mjesto u Istri koje je istaknula je – Rovinj.

 

Top lista mjesta koje strani turisti trebaju vidjeti u Hrvatskoj:

1. Mljet

2. Split

3. Trogir

4. Hvar

5. Korčula

6. Slapovi Krke

7. Plitvice

8. Rovinj

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...