Huffington Post: Hrvatska je više nego samo Dubrovnik

Ako je vjerovati Huffington Postu, cijeli svijet trese groznica zvana Dubrovnik. Ipak, kako ističu njihovi novinari, Hrvatska ima puno više za ponuditi i bilo bi šteta zatvoriti se samo u dubrovačke zidine.

Premda srednjovjekovni zidovi o koje se razbija Jadransko more u kombinaciji s baroknom arhitekturom i nevjerojatnim plažama čine turističku destinaciju svjetske kategorije, novinarka Huffington Posta ističe da u Hrvatskoj ima još niz ljepota osim Dubrovnika koje treba vidjeti.

Od starih, povijesnih gradića izgrađenih za vrijeme vladavine Venecije do rimskih ruševina, fascinantnih slapova, zelenih otoka i prekrasnih vinograda, turisti bi se trebali malo više potruditi istražiti ljepote Hrvatske.

Na prvo mjesto britanska je novinarka stavila Mljet navodeći pritom legendu o Odiseju koji je navodno došao i ostao sedam godina, uz komentar: ‘Kakav sretnik!’ Odmah iza toga preporučuje ‘pravi mediteranski grad’, Split, s veličanstvenom Dioklecijanovom palačom, a zatim i Trogir kao ‘biser Dalmacije’.

Između Dubrovnika i Splita nalaze se, kako piše, spektakularni otoci prekriveni borovim šumama – Hvar i Korčula. Novinarka sama kaže da se nikako ne može odlučiti koji joj je ljepši i kad je netko traži preporuku, ona odgovara: ‘Baci novčić!’

Nije zaboravila spomenuti ni slapove, odnosno dva nacionalna parka čiju okosnicu čine slapovi – Krku i Plitvice. Na koncu spominje Istru kao zasebnu zemlju i ‘regiju do koje je najlakše doći ako dolazite iz Venecije’. A mjesto u Istri koje je istaknula je – Rovinj.

 

Top lista mjesta koje strani turisti trebaju vidjeti u Hrvatskoj:

1. Mljet

2. Split

3. Trogir

4. Hvar

5. Korčula

6. Slapovi Krke

7. Plitvice

8. Rovinj

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...