I danas štrajk na tržnicama zbog fiskalizacije

Prekupci na tržnicama diljem zemlje i danas su u štrajku. Odbijaju fiskalne blagajne i već treći dan za redom umjesto voća, povrća, ribe ili tekstila, štandove pune prosvjednim letcima i transparentima.

Jučerašnja poruka ministra financija Slavka Linića koji je primio prosvjednike s Dolca i ponovio da popuštanja nema, a fiskalne blagajne idu – prodavače nije ostavila ravnodušnima. U gradovima diljem zemlje i danas su u štrajku i poručuju: blagajne ne želimo, a od poreza ne bježimo.

“Mi se ne borimo protiv toga da ne plaćamo poreze, naprotiv, želimo participirati u svojoj državi porezima i doprinijeti njezinom boljitku. To mora biti uređeno na primjeren način, i to modelom onako kako to rad na otvorenom zahtijeva”, rekao je predstavnik zagrebačkih štrajkaša, Neven Peša.

Kiša, snijeg i nepovoljni uvjeti – najjači su argumenti prodavača. Osim toga, na tržnicama uglavnom rade stariji ljudi, informatički nepismeni, a i cijene se određuju cjenkanjem. Jagode su ujutro 20, popodne 12, a u večer samo šest kuna, kažu prodavači.

 

Linić obećao kako inspekciju neće slati još barem mjesec dana

Ministar Linić inzistira da gradovi osiguraju sve uvjete kako bi prodavači mogli provoditi fiskalizaciju, a obećao je i kako inspekciju neće slati još barem mjesec dana dok se ne ostvare traženi uvjeti i ne prodaju zalihe.

Dobre su to vijesti bar za one prodavače koji će i danas raditi mimo zakona i bez fiskalnih blagajni jer kažu – od nečeg trebaju i živjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...