Izvješće PU zadarske za 2. srpnja

Sinoć, nešto prije 22 sata, u Ulici Starenica u Bibinjama, u obiteljskoj kući, tijekom verbalnog i fizičkog sukoba sa 62-godišnjom suprugom, 68-godišnjak je teško ozlijeđen oštrim predmetom u donjem dijelu trupa. 68-godišnjak je s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u Opću bolnicu Zadar, a na mjestu događaja izvršen je očevid. 62-godišnjakinja je uhićena te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da se jučer oko 3 sata, na šetnici Dražice u Biogradu, fizički sukobio s 29-godišnjakom s biogradskog područja i teško ga ozlijedio. Protiv 32-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Jučer, na Obali kralja Tomislava u Zadru, nepoznati je počinitelj iz kampera u vlasništvu 29-godišnjeg poljskog državljanina otuđio novčanik s novcem i dokumentima i navigacijski uređaj ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

U proteklih nekoliko dana, na Obali kneza Trpimira u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u ambulantu iz koje je otuđio dva monitora za računalo vrijedna nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

Jučer poslije podne, u Ulici Vlatka Mačeka u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u stan u vlasništvu 21-godišnjakinje te otuđio novac i nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

U proteklih mjesec dana, u Vukovarskoj ulici u Zadru, nepoznati je počinitelj iz stana u vlasništvu 50-godišnjakinje otuđio nakit vrijedan 10-ak tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda, u Ulici Put Stanova u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio dva skutera šibenskih registracijskih oznaka vrijedna nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

Jučer prije podne, na Obali kneza Domagoja u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio bicikl Cube u vlasništvu 17-godišnjaka vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.

 

Akcija Vikend

Proteklog vikenda ( 28., 29., i 30. lipnja ) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 630 vozila i vozača, a poduzeli su 196 represivnih mjera.

  • alkotestirano je 105 vozača, od kojih je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola,
  • 2 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,
  • 84 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
  • 38 vozača nije poštivalo prometni znak,
  • 2 su upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
  • 9 ih nije koristilo zaštitnu kacigu

Iz prometa je isključeno 17 vozača i 4 vozila.

U tom su se vremenu dogodile 23 prometne nesreće u kojima je tri osobe teško, a devet lakše ozlijeđeno.

U nedjelju, 30. lipnja, oko 21 sat, u Ulici Ante Starčevića u Gračacu, 54-godišnjak je upravljao automobilom Citroen (GS) pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena tijekom vikenda.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...