Izvješće PU zadarske za 31. srpnja

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči za preprodaju opojne droge heroin. Pretragom stana kojeg koristi 51-godišnjak policajci su jučer pronašli oko 150 grama heroina i digitalnu vagu, a sumnjiči ga se i da je, u najmanje tri navrata, ovisnicima u Zadru prodavao heroin u količinama od 0,5, 3 i 5 grama. Osumnjičeni muškarac je uhićen, a pronađena droga mu je oduzeta.

 

Drska krađa

Jučer prijepodne, u Ulici Stjepana Radića u Zadru nepoznati je počinitelj s leđa prišao 77-godišnjoj ženi te joj otrgnuo i otuđio lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

 

Teška krađa

Noćas u Šibenskoj ulici u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu te otuđio veću količinu raznih artikala. U tijeku je očevid.

 

Krađa

Jučer u ranim jutarnjim satima na šetnici Dražica u Biogradu, nepoznati je počinitelj otuđio torbicu u vlasništvu 28-godišnjaka vrijednu nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer u Petrčanima nepoznati je počinitelj iz kuće u vlasništvu 88-godišnjakinje otuđio nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer na Benkovačkoj cesti u Zadru nepoznati je počinitelj iz ruksaka u vlasništvu 32-godišnjeg poljskog državljanina otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

 

Akcija Vikend

Proteklog vikenda ( 26., 27., i 28. srpnja ) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 816 vozila i vozača, a poduzeli su 298 represivnih mjera.

  • alkotestirano je 115 vozača, od kojih je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola,
  • 10 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,
  • 101 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine,
  • 73 vozača nisu poštivala prometni znak,
  • 7 ih je upravljalo vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
  • 18 ih nije koristilo zaštitnu kacigu 
  • 3 su nepropisno pretjecala
  • 3 su prošla kroz crveno svjetlo.

Iz prometa je isključeno 36 vozača i 10 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 46 prometnih nesreća u kojima je šest osoba teško, a trinaest ih je lakše ozlijeđeno.

U subotu, 27. srpnja, oko 18 sati, u Benkovcu, 54-godišnjak je upravljao mopedom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,85 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena tijekom vikenda.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...