Kako se ponašati i izgledati kao milijunaš

Ovog ljeta postoji velika vjerojatnost da će neki od nas doći u kontakt s osobama koje se mogu pohvaliti dobrim bankovnim računom, a spisateljica Vicky Oliver u svojoj knjizi “The Millionaire’s Handbook: “How to Look and Act like a Millionaire”, Even if You’re Not” donosi tajne kako se ponašati poput pravog milijunaša, piše Business Insider.

Autorica u knjizi preporučuje da umjesto kupnje nekoliko pari jeftinih hlača, radije uzmemo one najskuplje i nosimo ih posvuda. Osim toga, Oliver ističe kako djevojke nikad ne bi trebale hodati u ravnim cipelama, jer muškarci onda najčešće pomisle kako su rastavljene ili u kasnim pedesetima, što je pokazalo i jedno istraživanje.

Nadalje, spisateljica piše kako bismo trebali razviti određene hobije, ali ne one kao što su igranje tenisa ili jahanje, budući da na takvim mjestima nikad nećemo sresti bogate ljude. Oliver sugerira skijanje, jer postoji velika vjerojatnost da će se milijunaši pojaviti na takvim mjestima, budući da ne mogu imati skijalište u vlastitom dvorištu.

Dobar san također je važan, pogotovo zbog njegovanja kože, ističe Vicky Oliver. Takav san najbolje ćemo postići ukoliko budemo vodili dnevnik kako bismo nakon nekog vremena saznali idealan broj sati potrebnih za spavanje.

Oliver kaže i kako bismo se trebali riješiti svakog suvišnog naglaska, osim ako nije britanski, jer on većini Amerikanaca još uvijek djeluje otmjeno. Također, ona ističe kako nas netko može zamijeniti za bogatu i utjecajnu osobu ukoliko se počnemo baviti kolekcionarstvom.

Danas je u životu lako biti grub i površan, ali nakon što dođemo u određene godine, od nas se očekuje da imamo lijepe manire i geste, što je jako važno, baš kao i bavljenje humanitarnim radom ili volontiranjem, piše Oliver.

Za kraj je istaknula kako nikad ne bismo trebali tražiti dobivanje nekog priznanja za naš rad, već se uvijek držati po strani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...