KalelargArt – ulaznica za svijet ulične umjetnosti

Ovogodišnji 6. po redu festival ulične umjetnosti – KalelargArt održat će se 27. i 28. srpnja, a na otvorenju će nastupiti Udruga Natya – Zvuk Tijela, odnosno Saraswati Project kojeg čine sedmero mladih umjetnika iz Splita. Zadrani i njihovi gosti moći će, tako, uživati u glazbi koja je bazirana na elementima avangarde, cirkuske, klasične, ciganske i ambijentalne glazbe u kombinaciji s jazzom. Subotnja večer inače je rezervirana za predstavu “Imaginarium” čija je priča isprepletena elementima cirkusa, glume, plesa i glazbe.

Nakon subote koja će publiku zavesti magičnim zvukom bubnjeva, u nedjelju navečer je na programu također predstava Saraswati Project-a pod nazivom “Movimento de la Nada” u kojoj će akrobatski tim plesati capoieru, trbušni ples, žonglirati s vatrom te izvoditi zračne vještine. Inspirirani dvadesetima i ragtimeglazbom, svojim plesnim izvedbama publiku će odvesti u davno vrijeme swinga i charlestona.

Iste večeri nastupit će i Šibenik Percussion Orchestra, “Keepers of the Rhythm”, odnosno perkusionistički ansambl osnovan kao projekt Kulturno Glazbene Udruge “Ulična Bina”. Njihov nastup odvest će vas u svijet afričkih ritmova koje proizvode dun dun bubnjevi. Kraj večeri zaokružit će zajednički nastup bubnjara i Saraswati Project-a u zanimljivom performance-u koji će se odvijati na prozorima Boutique Hostel Foruma koji u isto vrijeme slavi svoj prvi rođendan.

Za sve koji se tijekom festivalskih večeri nađu na “križanju” Arheološkog muzeja i Hostela, očekuju brojna iznenađenja, među kojima su i šareni kokteli.

– Na 50 metara kvadratnih metalne konstrukcije izvodit će se različite akrobacije koje će biti zanimljive djeci i odraslima, za koje smo, kao i za goste Hostela, pripremili i još poneka iznenađenja, istaknula je Sandra Bijelić u ime organizatora Ross media consultinga.

Inače, Festival “KalelargArt” se odvija pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Zadarske županije i TZ Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...