Kojim prijateljicama trebate reći zbogom

S nekim prijateljima lijepo se družiti, ali poslije iz nekog razloga shvatite da ste uznemireni i imate gorak okus u ustima. Evo nekoliko tipova prijatelja o kojima treba razmisliti i odvagnuti vrijedi li održati kontakt s njima.

Dosadna kolegica na poslu

Nemate ništa protiv kolegice s kojom dijelite većinu zadataka na poslu, ali napokon ste shvatili da se uvijek žali i da je jednostavno dosadna. Nakon nekog vremena uvidjeli ste da se to neće promijeniti i da će ona uvijek biti ista jer nije svjesna svojih bujica riječi. Kada god možete, odmaknite se od nje jer vam uzaludno troši dragocjenu energiju.

Ništa bez vježbanja

Dobro se slažete i družite, ali mali se problem krije u njezinoj ovisnosti o vježbanju. Niti to ne bi bilo tako strašno da na vas svaki put na neki način ne vrši pritisak i pokušava vas dobiti da s njom idete na planinarenje, šalje vam pozive preko Facebooka ili svoju fotku savršeno isklesanog tijela u novoj haljini. Bez obzira na njene dobre namjere i želju da vas dovede u red, njezina nametljivost može vas na kraju posramiti i ubiti želju za druženjem.

Previše podrške

Želite li malo varati na dijeti ili odabrati hlače koje vam i ne stoje najbolje sigurno imate prijateljicu koja će vam uvijek reći da je to u redu i ohrabrivati vaše loše poteze. U želji da vam bude prava podrška, ovakva prijateljica ići će tako daleko da će prešutjeti istinu i u puno važnijim životnim stvarima. Osjećate li da imate takvu osobu u životu, dvaput razmislite prije nego se prepustite gubljenju vremena dok idete linijom manjeg otpora. Duboko u sebi sigurno znate donositi prave odluke i treba vam realna osoba s pravom podrškom.

Zabava i sarkazam

Ona je zabavna i uvijek će reći sve što misli na šaljiv način. No taj je način često sarkastičan i iako nemate problema sa šalom na svoj račun previše se puta nakon druženja s njom osjećate jadno? To je zato što se brinete koliko i kako o vama priča dok niste u blizini, a zabrinuti ste s pravom.

Čita misli i dovršava vaše rečenice

Ona uvijek osjeća što vam se mota po glavi i zna točno što ćete reći pa u njenom društvu jedva završite svoju rečenicu, a kamoli da biste joj detaljno objasnili svoj problem i misli koje vas muče. S osobom koja samo traži publiku za svoje govore ne možete imati kvalitetno prijateljstvo.

Život u prošlosti

Prijateljica s kojom ste odrasli sposobna je razgovarati samo o dobrim starim vremenima, a danas zapravo i nemate zajedničkih tema i interesa? Prošlost i trenutke iz djetinjstva ne biste mijenjali ni za što, ali što vam donosi budućnost s osobom koju više i ne poznajete? Dok se opet ne povežete na nekoj novoj razini i počnete živjeti u sadašnjosti, možda je pametnije da kontakt održavate porukama i pozivima.

Neodlučna prijateljica

Kamo god se uputili i što god planirali ona vas uvijek pita što ćete raditi i traži da vi donosite odluke. Čak i ako nešto nije u njezinoj domeni ona će doći i očito raditi protiv svoje volje samo da bi bila prisutna. Iako se čini lako družiti s takvom osobom, zapravo je stresno jer uvijek sva pada na vas. Na kraju zaključujete da uopće ne poznajete tu osobu i da je još jedan tip koji oduzima vrijeme i energiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...