Kreće šesta VAKANZA

Odbrojavanje za početak jednog od najpopularnijih zadarskih sportsko-zabavnih manifestacija u ljetnim mjesecima, VAKANZE, je završeno. Sinoćnjim ždrijebom koji se održao na terasi kafića Kult&Dišpet s početkom u 22 sata službeno su započeo šesti u nizu Vaterpolski amaterski kup “antivaterpolista i neplivača” zadarskog akvatorija koji će trajati sve do 10. kolovoza kada je zakazana sama završnica turnira. Neke pojedinosti vezane za samo natjecanje doznali smo od Boruta Gatare, prvo čovjeka organizacije VAK”AN”ZA-e.

– Natjecanje počinje u danas u poslijepodnevnim satima i trajat će sve do 10. kolovoza kad je na rasporedu završni turnir najbolje četiri momčadi pod nazivom “Fantastična četvorka”. Pravila ostaju ista kao i prijašnjih godina. Teren će ponovno biti postavljen uz mul zadarske rive dok će format natjecanja biti također isti kao lani sa 16 momčadi podijeljenih u četiri skupine u kojima će se  igrati jednokružno tj. svatko sa svakim. Četvrtfinale se igra na dvije utakmice, a pobjednici se plasiraju u Fantastičnu četvorku – kazao je Gatara koji nije propustio istaknuti neke nove zanimljivosti koje su u planu ovog ljeta.

– I ovog ljeta nastupat će sve one momčadi koje su dosad postizale najveće uspjehe u prvih pet izdanja VAKANZE. Tako su svoj nastup prijavile momčadi poput Vojničkog, Uskoka, Nesvrstanih i Dišpeta. Od dosad prijavljenih momčadi su i tri koje dolaze izvan Zadra. To su Sukošan, Preko te Zaglav. Baš se u dogovoru sa Zaglavljanima rodila ideja da se organizira možda jedna utakmica iz skupine kod njih u Zaglavu kako bi se popularizirao amaterski vaterpolo i izvan Zadra što je i jedna od naših osnovnih ideja općenito – zaključio je Gatara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...