“Liniću, nemaš pravo 100.000 obitelji baciti na ulicu!”

Hrvatske tržnice i Ministarstvo financija nakon još jednog prosvjeda zadržali su početne pozicije. Prosvjednici, njih oko tisuću, startali su jutros na zagrebačkom Dolcu, a završili ispred Porezne uprave. Dogovor nije postignut, a idućeg tjedna prosvjednici sele ispred Banskih dvora.

Predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Niko Pervan i predstavnik štrajkaša zagrebačkih tržnica Neven Peša primljeni su na razgovor u Poreznoj upravi, a nakon više od dva sata njihov zahtjev o ukidanju fiskalnih blagajni nije usvojen.

U ponedjeljak svi na Markov trg!

“Moram izaći pred vas i reći da nismo uspjeli u pregovorima. To su ljudi koji će prenijeti sve naše informacije gospodinu Liniću i pokušati u razgovorima s njim omekšat’ situaciju. U dva-tri mjeseca sigurno neće biti nekakvih pomaka. Sabor će zasjedati u devetom mjesecu, a tada ćemo vidjeti. Za sad se mora imati fiskalne blagajne, 30 dana je moratorij, ali to nam ništa ne znači”, izvijestio je Pervan i dodao da ništa drugo ne preostaje nego pozvati sve djelatnike sa svih hrvatskih tržnica da u ponedjeljak dođu na prosvjed na Markov trg.

“U ponedjeljak će biti, sada idemo u prvu policijsku postaju da dobijemo odobrenje”, rekao je Pervan.

“Nitko nema pravo 100.000 obitelji baciti na ulicu”

Prosvjednici su ogorčeni ovakvim današnjim ishodom.

“Nismo zadovoljni, ide dalje prosvjed. Ništa se nije dogodilo, nemaju razumijevanja za malog čovjeka. Na jedan način gubimo, a na drugi – nadamo se da ćemo dobiti. U tri dana bacila sam 4 tone robe. Ako ne rade oni, ne radim ni ja”, rekli su prodavači na tržnicama.

Na skupu je bio predstavnik splitskih tržnica.

“Nema nitko pravo baciti 100 tisuća obitelji baciti na ulicu, nema se nitko pravo s tim igrati. Budimo zajedno, Split je s vama, vi budite sa Splitom”, poručio je zagrebačkim prosvjednicima.

“Ovo je sramota, Liniću odlazi!”

Podršku prosvjedu dala je i glavna hrvatska zviždačica Vesna Balenović.

“Molim građane da ne spavaju. Ja ću pratit ove ljude i mislim da ćemo pobijediti, da neće biti nikakvih blagajni. Samo ću vam javno reći da gospodin Bajić čuva kriminal od gospodina Linića i cijele države. Pozivam građane Hrvatske da stanu uz ove ljude. Ovo je sramota. Liniću odlazi”, rekla je Balenović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...