Marin Čilić pao na doping testu!

Marin Čilić, čini se, nema problema s ozljedom koljena zbog koje je otkazao nastup u Umagu već je nepažljivom upotrebom dodataka prehrani izazvao pad na dopinškom testu ččije je rezultate saznao još tijekom Wimbledona.

Prema informacijama koje su poput struje prošle internetskim svijetom Marin Čilić nije ozlijeđen već je ozljedu iskoristio kao način da se na određeno vrijeme makne s ATP turnira. Pravi razlog je pad na dopinškom testu koji se dogodio još tijekom travnja u Münchenu, a čije je rezultate saznao uoči meča u Wimbledonu kojega je predao.

Kako je 15-ak dana uoči Münchena, tijekom nastupa u Monte Carlu Čilić prošao isti test shvatio je gdje je došlo do fatalne pogreške. Tijekom Münchena ponestalo mu je glukoze koju je nabavio u lokalnoj prodavaonici te ju konzumirao bez da je pročitao upozorenje za sportaše. Tako je došlo do pozitivnog nalaza, ali informacija kako je Marin od tada svesrdno surađivao s antidopinškom agencijom mogla bi ga spasiti od duge pauze. Navodno bi se na terene mogao vratiti već za tri mjeseca…

Ova je vijest šokirala tenisku javnost jer Čilić nema samo u Hrvatskoj status uzornog sportaša. teniski zaljubljenici diljem svijeta ne mogu vjerovati ovakvom neugodnom zapletu i po forumima se jasno očitava da je golema većina relativno upućenih posve uvjerena da je riječ o pukoj nepažnji. Koju će naravno Čilić morati platiti, ali važno je za budućnost da mu i ime ostane neukaljano.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...