McDonald’s još neće u Zadar

Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane McDonald’s nedavno je otvorio svoj 20. restoran u Hrvatskoj. Iako su restorani otvoreni u dosta manjih sredina (Sisak, Šibenik, Karlovac, Pula…), ovaj lanac i dalje zaobilazi Zadar. Iako mnogi ne podržavaju otvaranje objekata brze hrane, treba reći da se u Zadru, kao i u drugim dalmatinskim gradovima, zdrava hrana jede samo u skupim restoranima. Projekti poput srdela snacka propali su, a gladnim masama za desetak kuna nude se pizza cutovi, hamburgeri, sladoledi, uglavnom – hrana nikakve kvalitete, a često i sumnjive ispravnosti. Zato na dolazak McDonald’sa mnogi gledaju pozitivno, pogotovo roditelji koji povremeno djecu vode na izlet – na hamburger u Šibenik!

Kako stvari sada stoje, lokalni vlasnici objekata brze hrane ne moraju se bojati konkurencije. Hrvoje Valent, voditelj Odjela razvoja, pravnih poslova i odnosa s javnošću tvrtke Globalna hrana d.o.o., nositelja franšize za Hrvatsku, kaže kako »McDonald’s intenzivno analizira tržište te realizira prilike koje se ukažu, pa tako i na području grada Zadra«. Drugim riječima, ne postoji konkretan plan za skori dolazak.

Ono što bi bilo loše za ugostitelje, bilo bi izvrsno za trgovce. Vjeruje se da bi dolazak McDonald’sa u objekt tipa trgovačkog centra na Relji pomogao svima koji bi bili u njegovoj blizini.

– Zadar nije jedini od većih gradova koji nemaju McDonald’s. McDonald’s nemaju niti gradovi poput Slavonskog Broda ili Dubrovnika. Nadamo se da ćemo svojim daljnjim razvojem postati još dostupniji našim gostima iz svih dijelova RH, kaže Valent.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...