Millennium jump – za djecu do zvijezda

Društvo Propela i partneri danas su predstavili program za ovogodišnji DM Millennium jump koji će se održati 27. srpnja na zadarskoj rivi. Među brojnim novostima posebno se izdvaja brojka od 3 000 ljudi koji se očekuju na najmasovnijem skoku te nešto drugačiji način skokova. Naime, predviđeno je skakanje u dva reda, ali i po prvi puta formiranje točke “natpis”, u obliku 28 zvijezda Europske unije. Svaka zvijezda bit će velika od 8 do 10 metara, a skakači će biti prigodno obučeni u žute majice.

– Smatram da je to pravi način da pokažemo kako podržavamo ulazak Hrvatske u Europsku uniju jer, smatram da nam tamo i  jest mjesto, istaknuo je Neven Stojaković iz Društva Propela, osvrnuvši se pritom na značaj i prepoznatljivost projekta DM Millennium jump.

– Zadar je, usudit ću se reći, napoznatiji po projektu DM Millennium jumpa. Čak poznatiji od manifestacije Noć punog miseca. Puno je projekata u gradu koji, jednostavno, ne ostavljaju većeg traga, tu su samo da ispune ljetne večeri. Ovaj događaj prenosi između 3 i 4 tisuće svjetskih portala, plus 15 do 20 televizija. A da broj sudionika povećamo na 3 000 odlučili smo se iz razloga jer svake godine puno njih se odlučuje na akreditiranje u zadnji trenutak pa ne mogu sudjelovati, iako su prevalili veliki put do Zadra. To se ove godine neće dogoditi jer će biti dovoljno mjesta za sve.

Osim skokova u dva reda te formiranja zvijezda Eu, tu je i već tradicionalni “domino skok” od početka do kraja Rive koji traje čak 10 minuta, ali i padobranski skok iznenađenja.

Ovaj projekt se već godinama održava uz pomoć glavnog partnera DM drogerija koji su prepoznali humanitarni karakter istoga. Kako je već poznato, organizatori sva prikupljena novčana sredstva od kotizacija, po završetku, predaju Dječjem vrtiću “Latica” za djecu s poteškoćama u razvoju kako bi se ostvarila ideja da djeca s poteškoćama u razvoju nauče plivati.

– Sretni smo što je u razdoblju od sedam godina, koliko traje ovaj projekt, 20-ak djece iz DV “Latica” naučilo plivati. Nadamo se da će ih iz godine u godinu biti sve više, naglasio je Stojaković.

Tu je još jedna jako bitna uloga partnera, a odnosi se na besplatan dermatološki pregled svih sudionika Jumpa, ali i preostalih Zadrana i njihovih gostiju. Samo prošle godine napravljeno je više od 580 dermatoloških pregleda. Isto se očekuje i ove godine, što je potvrdila Hana Matić, menager DM-a za Dalmaciju.

Inače, ovogodišnja kotizacija iznosi 30 kuna po osobi i moći će se uplatiti svake večeri od ponedjeljka, 22. srpnja, u vremenu od 19 do 23 sata na Narodnom trgu ili na Forumu (ispred Arheološkog muzeja). Prijaviti se mogu svi, a za djecu ispod 14 godina nužno je odobrenje roditelja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...