Najmanje 77 mrtvih u željezničkoj nesreći

U željezničkoj nesreći koja se u srijedu navečer dogodila u španjolskome gradu Santiagu de Composteli od ukupno 222 osobe koliko ih je bilo u vlaku, poginulo je najmanje 77 osoba, a 143 su ozlijeđene, objavio je u četvrtak regionalni sud u Galiciji.

Sedamdeset tri osobe poginule su na mjestu nesreće, a četiri su umrle u bolnici, objavio je sud uz napomenu da podaci još nisu konačni.

Nesreća se dogodila u srijedu navečer u 20.42 kada je nekoliko vagona iskočilo iz tračnica samo četiri kilometra od kolodvora u Santiagu. Prema svjedocima, u trenutku nesreće čula se glasna eksplozija. ‘Zvučalo je kao grmljavina. Kao da je potres’, rekao je novinarima svjedok koji je u trenutku nesreće bio u svojoj kući u blizini pruge.

Premda su uzroci nesreće službeno nepoznati, španjolski tisak upozorava da je vlak išao prevelikom brzinom na dionici pruge na kojoj je brzina ograničena na 80 km na sat.

El mundo navodi da je u trenutku nesreće vlak jurio 220 km na sat i tom brzinom ušao u vrlo oštar zavoj. ‘Prevladava hipoteza o prevelikoj brzini vlaka’, piše list dodajući da je vlak navodno kasnio pet minuta. El pais pak piše da je vlak u sporni zavoj ušao sa 180 km na sat.

Jedan od strojovođa vlaka čija bi verzija događaja mogla biti ključna za rasvjetljavanje onoga što se dogodilo i je li vlak doista išao prevelikom brzinom, lakše je ranjen, piše El mundo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...