Očaravajuća izvedba Opere pod zvijezdama na zadarskom Forumu

Spektakularnom Operom pod zvijezdama na zadarskom Forumu u izvedbi Simfonijskog orkestra i zbora HRT-a, pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovića, otvorene su 53. Glazbene večeri u Sv. Donatu.

Izvedena su djela Giuseppea Verdija i Richarda Wagnera. Diljem svijeta, pa tako i kod nas, obilježava se, naime, 200 godina od rođenja ove dvojice skladatelja čija djela dominiraju opernim svijetom u drugoj polovici devetnaestoga stoljeća.

Međunarodni ljetni glazbeni festival klasične glazbe pozdravnim govorom otvorili su gradonačelnik Božidar Kalmeta te skladatelj i dirigent Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture.

U pratnji Simfonijskog orkestra i zbora HRT-a, nastupile su vodeće hrvatske solistice Valentina Fijačko, Martina Zadro i Dubravka Šeparović Mušović, te solisti Domagoj Dorotić, Ljubomir Puškarić, Ivica Čikeš i Giorgio Surian.

Sljedeći na repertoaru 53. Glazbenih večeri u sv. Donatu je koncert vokalnog kvarteta Cantores Maruli, koji će se održati u petak, 12. srpnja u 21 sat, u crkvi sv. Donata. Mladi Splićani nastupit će s ”Pričom o Maruliću”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...